Top

Over ons en onze Asperges

Over ons
Wij zijn familiebedrijf Houben. Al drie generaties lang kweken wij asperges. Onze aspergevelden liggen in Maasbracht. Samen met onze Nederlandse en Poolse stekers (Roy, Danielle, Arek, Bartek, Slaweck, Konrad, Camil en Matheusz) zorgen wij ervoor dat je asperges binnen 24uur vers op je bord liggen. 


Onze asperges

De teelt gaat als volgt:

Het 1e jaar wordt de plant in maart gepoot, deze plant is dan al 1 jaar oud. Het 2e jaar oogsten we ongeveer 3 weken, om de plant niet teveel uit te putten. Het 3e jaar oogsten we ongeveer 6 weken, we stoppen dan begin juni. 
Vanaf het 4e t/m het 9e of 10e jaar wordt volledig geoogst. We oogsten ieder jaar t/m 24 juni (St. Jan). De tijd na 24 juni heeft de plant nodig om voldoende reserves aan te leggen voor het volgende jaar.

Direct na de oogst zetten we de asperges minimaal 6 uur in koud water om de kwaliteit te behouden. Hierdoor blijft de smaak beter behouden en blijven de asperges mooi wit.

Wij sorteren onze asperges met de volledig geautomatiseerde sorteermachine. Deze machine sorteert de asperges op dikte, kleur, vorm en lengte. Na het sorteren gaan de asperges naar tuinbouwvereniging ZON. Verder verkopen we onze asperges (zowel geschild als ongeschild) aan huis of online.


Dit bedrijf is aangesloten bij telersvereniging ZON, de verkoop van onze producten geschiedt via ZON fruit & vegetables


ZON fruit & vegetables


Daarnaast zijn wij in het trotse bezit van het GlOBAL G.A.P. certificaat. Dit certificaat ontvang je wanneer je bedrijf voldoet aan de voedselveiligheidsnormen en aan de milieu, natuur, en arbeidsomstandigheden.